Cât de importante sunt imaginile de pe un site web

De ce sunt importante imaginile pe un site web?

Imaginile sunt componente esențiale ale site-urilor web. Dacă dorești să construiești un site de calitate și eficient, ar trebui să vă asigurați că are imagini.

Importanța imaginilor într-un site web a fost, la un moment dat, un subiect care a fost dezbătut destul de mult, de-a lungul timpului, în industria designului web. Imaginile sunt folosite din mai multe motive: pentru a transmite rapid informații, pentru a reprezenta vizual ceva complex sau pur și simplu pentru a le oferi utilizatorilor o idee despre cum arată site-ul tău. Mai mult, pot fi folosite și pentru a crea identitate de marcă, cât și pentru a promova diferite produse sau servicii. 

Iată informațiile cu care te vei întâlni pe parcursul acestui articol:

  1. O scurtă istorie a graficelor pe paginile web
  2. Rolul imaginilor in marketing
  3. Concluzie

O scurtă istorie a graficelor pe paginile web

În doar câteva decenii, paginile web grafice au evoluat de la a fi o noutate la a fi o parte vitală a internetului.

Cea mai veche pagină web grafică cunoscută a fost creată în 1990 de Tim Berners-Lee.

În 1993,  Tim Berners-Lee a lansat primul browser care avea grafică încorporată, acestea fiind ulterior numite doar imagini.

 În 1995, când Mosaic a fost lansat de NCSA (Centrul Național pentru Aplicații de Supercomputing), a devenit posibilă redarea graficelor 3D rudimentare folosind hardware-uri și software-uri care costau relativ puțin.

În 1997, odată cu lansarea Netscape Navigator 1.0, au apărut Multimedia Extensions (MME), care au permis un conținut grafic mai bogat și mai interactiv.

Grafica de pe paginile web a suferit multe schimbări de-a lungul anilor. De la începuturile umile ale textului simplu, până la dezvoltarea de site-uri web bogate în grafică și, în sfârșit, trecerea la site-uri web receptive.

Grafica pe paginile web a devenit mai răspândită în ultimii ani datorită designului "responsive".

Pe măsură ce designerii de site-uri web evoluează cu fiecare nouă interfață de utilizator sau dispozitiv care apare, grafica devine o componentă esențială pentru site-uri web.

Rolul imaginilor in marketing

Imaginile joacă un rol important în marketingul de conținut. Acestea sunt responsabile pentru îmbunătățirea calității conținutului și creșterea angajamentului.

Există diferite tipuri de imagini care pot fi folosite pentru diferite tipuri de conținut. Acestea includ videoclipuri, infografice și altele.

Tipul de imagine care este cel mai potrivit pentru un anumit tip de conținut depinde de mesajul care este transmis.

Concluzie

Cea mai bună modalitate de a optimiza SEO-ul site-ului dumneavoastră este să adăugați mai multe imagini!

SEO este procesul de optimizare organică pentru motoarele de căutare a unui site web și a unor factori precum metadatele și calitatea conținutului.

Sunt și alte modalități de a avea un website optimizat corect!

Cea mai bună? Contactați astăzi specialiștii de la Magic 5, ce se vor asigura că imaginile și site-ul dumneavoastră sunt potrivite pentru clasarea în algoritmul motoarelor de căutare.

Contactați-ne și lăsați-ne să ne facem magia!