Urare de sărbători

Dimineața trebuie să fie acel moment de claritate în care energia ta este la maxim, ești lucid și iți începi ziua știind clar ce ai de făcut. Poate fi o definiţie dintr-un dicţionar ante-pandemic, dar nici nu mai știu de când nu mai mi-am început dimineaţa în acest mod. De obicei oscilez între două gânduri: să încep ziua cu o rugăciune sau cu un triplu-shot de esspreso garnisit cu un red-bull de 500 de ml. Pentru că pare că totul s-a schimbat în jurul meu: vremea și vremurile, traficul și idioţii, prețurile și competivitatea transformată în haiducie. Iar apoi pun frană inimii ce galopează după infuzia de cafeină și îmi aduc aminte că de fapt am zeci de motive de recunoștinţă.

În schimbarea asta aproape totală există trei constante ce la rândul lor au un cuvânt în comun.

Familia de acasă. Ai mei, dragoste necondiţionată și o motivaţie excepţională.

Familia de la muncă. Nu știu alţii cum sunt, dar eu am fost binecuvântat cu niște colegi excepţionali. Evident, zi de zi auzi asta, "avem un colectiv minunat", dar la Magic 5 nu avem colectiv, avem o gașcă, o familie ce urlă, luptă, muncește până la 4 dimineaţa realizând task-uri și sărbătorește când predă un material înainte de deadline, toate ca o gașcă de vikingi.

Întreagă familie Magic 5. Am un verișor la țară ce mi-a spus odată, când am încercat să intervin într-o mică dispută domestică: "Mariuse dragă, prea multă mo-to-nie strică". Și că în orice familie ce se respectă au apărut rudele noastre de gradul întăi: clienţii-nume de cod, ai noștri frați în jargonul magicienilor. Cei ce ne sună dimineaţa la 7 și ne schimbă programul zilei, cei ce sunt super înţelegători și ne lasă, pe bună dreptate, să facem exact ce dorim (ce trebuie) pentru ei, cei care rup ușa biroului cu cadouri de Crăciun, cei ce ne dau 14 mailuri pe timp de zi și 80 de mesaje whatsapp după terminarea programului, cei ce au afaceri de sute de milioane și cei ce vând de 200 de euro/zi, cei Zen ce împletesc atât de bine relaxarea cu munca și cei agitaţi ce își pun nervii în reţeta succesului și chiar știu ce fac. Tuturor, dar absolut tuturor vreau să le mulţumesc pentru că sunt membrii egali în familia Magic 5 și pentru că încrederea în felul nostru de a fi, în rezultatele pe care le producem la fiecare livrare, sunt fară limite, sunt copleșitoare.

Fie ca... (a naibii tradiție:), anul 2022 să ne aducă un singur lucru: unitate. Să fim mereu împreună, la bine și la rău în familia noastră plină de magie.