Cât costă un website?

Avem un video dedicat acestui articol

 

Cât costă un website sau cât costă un "site" (ambele variante ale cuvantului sunt uzuale, iar prețul, de regula, nu diferă în funcție de numărul de litere din solicitare)

O afacere serioasă în mediul online poate avea rezultate superioare doar din pricina faptului că aceasta este la curent cu piața, care se întâmplă mai mult în online acum. Am enumerat mai multe beneficii în deținerea unui website aici.
Am decis să scriem acest articol, despre "Cât costă un website", deoarece este una dintre cele mai populare întrebări pe care o primim.
Indiferent de cât de complex sau minimalist este noul website, toată lumea vrea să știe cât costă. 

Iată ce vei citi în acest articol care tratează prețul dezvoltării unui website:

1. Ce este un website
2. Ce înseamnă hosting
3. Ce este un CMS
4. Ce înseamnă website custom
5. Cât costă un website - Concluzii

Așa cum spuneam și în mini cuprinsul acestui articol, ca să putem să întelegem cât costă un website și cum se compune prețul, este nevoie să avem cunoștințe minime despre ce anume înseamnă website.

1. Ce este un website

Website, conform definiției dată de Wikipedia este "Noțiunea site web [n.r. "website"] provine din expresia engleză web site și desemnează o grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.), accesibile în Internet în principiu orișicui, de obicei pe o temă anume, și care sunt conectate între ele prin așa-numite hiperlinkuri. "

în cuvinte mai puține și nu atât de sofisitcate, website (site web) înseamnă o pagină sau mai multe care pot fi vizualizate cu ajutorul unui browser de internet (firefox, chrome, opera). Ca să poată să fie afișată această pagină, este nevoie de trei elemente: Un cod sursa (care este scris de un programator), un server pe care să existe acel cod sursa (hosting) și o adresă web de forma www.numedomeniu.ro și care nu este altceva decât o manieră de a da o formă accesibilă unui ip.

2. Ce înseamnă hosting

Așa cum spuneam anterior, hosting este denumirea care se referă la găzduirea website-ului. "To host" în engleză înseamnă "a găzdui". Exact așa cum spune numele, practic este serviciul oferit de o suită de companii de închiriere a spațiului pe un server pentru ca un website să fie găzduit, implicit accesibil publicului larg. Serviciul de hosting este contra cost și calitatea lui influențează masiv viteza de încărcare a unui website.

3. Ce este un CMS

CMS înseamnă Content Management System sau Sistem de Management al Conținutului. CMS este acronimul folosit pentru interfața prin care putem gestiona un website. 

În acest moment există foarte multe CMS-uri gratis precum WordPress, Magento sau OpenCart care pot fi folosite pentru a dezvolta website-uri. Există însă și CMS-uri custom, create în special pentru a obține performanțe ridicate de la un website precum cel dezvoltat și testat de noi în ultimii patru ani, însă despre acest subiect mai pe larg într-un articol viitor. Ce este important de știut este că deși aceste CMS-uri gratis* pot să fie o soluție ieftină pe moment, pe termen mediu și lung ar putea crea dependență atât de un programator cât și de diverse abonamente la diverse plugin-uri sau teme doar pentru a putea ține website-ul într-o formă funcțională.

4. Ce înseamnă website custom

Custom înseamnă făcut la comandă. Așa cum sugerează și numele, aceste tipuri de website-uri sunt dezvoltate respectând dorința exactă a clientului și pentru a putea să fie livrate trec prin mai multe departamente (design, Seo, backend si frontend development, etc). Un website custom va avea tot timpul performanțe mai mari decât un website dezvoltat pe o platformă comercială, iar cea mai bună dovadă în acest sens stau toate website-urile mari și de succes, nici unul dintre ele nefiind dezvoltat pe un CMS comercial.

5. Cât costă un website

Un website poate să coste oriunde între 10 și 100.000 de euro. Diferența mare de preț este determinată de tipul de CMS, de complexitatea website-ului și de resursele implicate în dezvoltarea lui cât și a elementelor de noutate aduse de acesta.

Ca în oricare altă industrie, există produse ieftine și produse scumpe. De regulă, în orice firmă de programare și în orice website care trebuie dezvoltat, claritatea și calitatea comunicării face ca prețul să fie unul mai mic.

Drept urmare, dacă ai nevoie de un website și nu știi cât costă, cel mai bine este ca înainte să dorești să faci acest pas să studiezi piața, să te decizi asupra cărui CMS sau modalitate de dezvoltare o să folosești și cel mai important este să faci un plan cât mai în detaliu.

Dacă dorești să afli de la noi cât costă un website, te rugăm să completezi formularul de contact sau să ne dai un telefon la 0729 72 72 32

Mulțumim