Cum să proiectezi un site web atractiv

Întrucât lumea de astăzi este digitală, primul pas spre proiectarea unui site web îl reprezintă adaptabilitatea pentru telefoanele mobile. Acest lucru poate fi realizat prin crearea unui site web receptiv, adaptabil diferitelor dimensiuni ale ecranelor.

Apoi, trebuie să optimizați site-ul în scopuri SEO, astfel încât conținutul tău să fie ușor de găsit. Puteți face acest lucru folosind cuvinte cheie, titluri de pagini și metaetichete relevante nișei din care face parte afacerea ta.

Următorul pas ar fi crearea unui meniu bine-organizat și eficient care să aibă suficient spațiu pentru toate linkurile tale.

Un alt factor important de care să ții cont, în timpul ce faci designului site-ului, este cantitatea de text de pe paginile tale. Textul ar trebui să fie, de preferință, în blocuri concise, deoarece prea mult text ar putea deruta sau descuraja potențialii clienți să viziteze întreg site-ul.

Nu în ultimul rând, trebuie să vă asigurați că toate imaginile sunt optimizate pentru toate dispozitivele, astfel încât să se încarce rapid. Indicat ar fi să ai poze originale făcute chiar de tine.

Elemente esențiale pentru proiectarea propriului site web

Acest subcapitol își propune să învețe cititorii cum să obțină un site web care să le satisfacă toate nevoile.

Primul pas în proiectarea unui site este alegerea unui șablon care se potrivește cel mai bine nevoilor personalizate ale proprietarului. Următorul pas este alegerea unui nume de domeniu și a unui serviciu de găzduire pentru site-ul tău. Un site web va fi la fel de bun ca modul în care este proiectat, așa că este important să alegeți un șablon care a fost construit având în vedere designul și nu doar funcționalitatea.

Sfaturi de proiectare pentru construirea primei pagini web

Există multe sfaturi de design pentru construirea primei pagini web, dar cel mai important este să aveți un plan clar. Când vine vorba de design, simplitatea este cheia.

Prima impresie contează, așa că prima pagină web ar trebui văzută ca un instrument de marketing. Primul lucru pe care utilizatorul îl va vedea pe site-ul tău web va fi logo-ul și sloganul tău. Este important să nu puneți text aleatoriu pe pagină fără să vă gândiți la ce va urma sau la cum va arăta pe diferite dispozitive sau ecrane. Asigură-te că ai un spațiu liber în partea de sus a site-ului tău web pentru ca oamenii să deruleze în jos dacă doresc mai mult conținut.

Designerii trebuie să cunoască 3 lucruri atunci când creează un site web - HTML, CSS, JS. Toate acestea ajută la furnizarea vizitatorilor o experiență uimitoare, indiferent pe ce se află - desktop, laptop, tabletă, smartphone etc.

Dacă vrei să afli mai multe despre importanța design-ului web, citește și acest articol.